Hovenbuurt

Hier werken we aan de een plan voor de verduurzaming van 152 woningen in 2024 en van 156 in 2025.

In de Hovenbuurt (Buytenwegh, Zoetermeer) werken we samen met de bewoners hard aan de voorbereiding van twee verduurzamingsprojecten.

  • één voor de voor de verduurzaming van 98 hoogbouwwoningen en
  • één voor de verduurzaming van 308 laagbouwwoningen (in 2 fasen): 152 woningen in 2024 en 156 woningen in 2025

Bijzonder in de Hovenbuurt is dat de bewoners al kunnen meedenken over de verduurzaming voordat er een concreet plan klaarligt. We werken hierbij samen met adviesbureau Twinstone. Van november 2022 tot april 2023 zijn bewoners van de eerste 152 woningen op allerlei wijzen betrokken bij de voorbereiding. Bewoners van de 156 woningen konden vanaf de tweede helft van 2023 meepraten over het plan voor de verduurzaming van hun woning.

Planning
Tussen april en eerste kwartaal 2024 wordt het verduurzamingsplan voor de 1e fase samen met bewoners opgesteld. Daarna wordt dit aan de bewoners ter goedkeuring voorgelegd. Als er voldoende bewoners met het plan instemmen, beginnen de werkzaamheden aan de 152 woningen naar verwachting eind 2024.
De verduurzaming van de overige 156 woningen volgt in 2025.

Hovenhuis
Aan de Heijermanshove 60 is het Hovenhuis ingericht als ontmoetingsplek. Bewoners kunnen er meepraten over de verduurzaming van hun woning, vragen stellen en tips geven. Momenteel is het Hovenhuis gesloten. Er wordt daardoor ook geen spreekuur gehouden. Zodra deze weer wordt georganiseerd, kunt u dat hier of in de nieuwsbrief lezen.

Aan de Heijermanshove 60 is woensdagochtend 11 januari 2023 het Hovenhuis officieel geopend. Door balletjes in buizen te gooien konden bezoekers van het Hovenhuis antwoord geven op de vraag wat verduurzaming voor hen betekent. Ook konden ze op prikborden aangeven wat hun ideeën en tips voor verbetering van de woningen en van de buurt zijn. En natuurlijk kon iedereen rechtstreeks in gesprek gaan met elkaar en met medewerkers van De Goede Woning en van bureau Twinstone.

Lees hieronder de nieuwsbrieven over de verduurzaming van de Hovenbuurt