Hovenbuurt hoogbouw

We zijn van plan om in de Hovenbuurt 98 appartementen te verduurzamen.

In de Hovenbuurt (Buytenwegh, Zoetermeer) werken we samen met de bewoners hard aan de voorbereiding van twee verduurzamingsprojecten:

  • één voor de voor de verduurzaming van 98 hoogbouwwoningen en
  • één voor de verduurzaming van 308 laagbouwwoningen (in 2 fasen)


Bijzonder in de Hovenbuurt is dat de bewoners al kunnen meedenken over de verduurzaming voordat er een concreet plan klaarligt. We werken hierbij samen met adviesbureau Twinstone.

Bij dit project denken de bewoners mee over de verduurzaming van de woningen verdeeld over vier woongebouwen. Het doel is om de bewoners de ruimte te bieden om hun ideeën en behoeftes te delen, die vervolgens mee worden genomen in de vorming van het concrete plan.

In opdracht van De Goede Woning is bureau Twinstone van februari 2023 tot juni 2023 met bewoners van de Hovenbuurt tijdens bewonersbijeenkomsten en via een DenkTank in gesprek gegaan. Ook konden bewoners in een enquête hun ideeën en wensen laten horen.

Hovenhuis
Aan de Heijermanshove 60 is het Hovenhuis ingericht als ontmoetingsplek. Bewoners kunnen er meepraten over de verduurzaming van hun woning, vragen stellen en tips geven. Er is elke woensdag van 10:00 tot 15:00 uur spreekuur in Het Hovenhuis gedurende de looptijd van het project.

Woensdag 22 maart 2023 is aan de Heijermanshove 60 het Hovenhuis feestelijk geopend voor bewoners van de hoogbouwwoningen in de Hovenbuurt.

Lees hieronder de nieuwsbrieven over de verduurzaming van de Hovenbuurt hoogbouw: