De huurprijs

Voor het gebruik van de woning betaalt u iedere maand huur. De huurprijs bestaat meestal uit twee delen: de kale huur en de servicekosten. En soms ook warmte.

Wat zijn servicekosten?

De servicekosten bestaan uit de vergoedingen voor de bijkomende leveringen en diensten. Bijvoorbeeld het schoonhouden van de trappen en galerijen en het ontstoppen van de riolering. De servicekosten kunnen per complex verschillen.

Woont u in een complex met blokverwarming?

Dan leveren wij de warmte. De leveringsvoorwaarden voor warmte zijn vastgelegd in de aanvullende voorwaarden warmtelevering (PDF), die bij het huurcontract horen. Ieder jaar stellen wij het tarief per complex vast.

Geld terug of bijbetalen

Ieder jaar rond 1 juli ontvangt u van ons de afrekening die gebaseerd is op uw daadwerkelijke verbruik. Op basis van het door u betaalde voorschot en uw aandeel in de kosten zijn er twee mogelijkheden: u krijgt geld terug of u moet bijbetalen.

Nieuw voorschot warmtelevering

Tegelijk met de afrekening passen wij uw voorschot voor de warmtelevering aan. Uw nieuwe voorschot is gebaseerd op uw verbruik in het voorgaande stookjaar, de aangepaste prijzen en een correctie afhankelijk van het aantal graaddagen in het voorgaande stookjaar (strenge of zachte winter). Zo zorgen we ervoor dat het voorschot zo dicht mogelijk in de buurt ligt van uw te verwachten werkelijke verbruik.

Voorschot eerder aanpassen

Door de hoge gasprijs verwachten we dat de tarieven voor blokverwarming per 1 januari flink omhoog gaan. Huurders die dat willen, kunnen daarom het maandelijkse voorschotbedrag verhogen. Om te voorkomen dat u bij de eindafrekening een flink bedrag bij moet betalen.

U kunt dit verzoek om het voorschot te verhogen mailen naar huuradministratie@dgw.nl

Let op: alleen huurders van een woning met blokverwarming betalen maandelijks via de servicekosten een voorschot voor verwarming. Heeft u zelf een contract bij een energieleverancier, dan kunt u hen vragen om het voorschot te verhogen als u dat wilt.

Heeft uw woning een eigen CV en individuele meter?

Wij verrekenen de warmte met u via de servicekosten. De meetbedrijven bepalen het verbruik per klant. Vragen over het gemeten verbruik stelt u aan uw meetbedrijf:

Techem Energy Services B.V

klantenservice@techem.nl
www.techem.nl

Ista Nederland B.V.

info@istanederland.nl
www.istanederland.com

WarmteMeterService B.V.

afrekening@wms.nl
www.wms.nl