ZOC wonen Zalkerbos

66 zorgappartementen – opgeleverd november 2018

WelThuis De Boomgaerd aan het Zalkerbos in Zoetermeer is maandag 12 november 2018 officieel in gebruik genomen. Dit woonzorggebouw beschikt over 66 appartementen en 8 gemeenschappelijke buurtkamers. De locatie biedt zorg en begeleiding aan ouderen met een vorm van dementie.

Iedere bewoner van De Boomgaerd beschikt over een eigen tweekamerappartement met woonkamer, aparte slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn alle appartementen voorzien van een ruim balkon. Per acht wooneenheden is er een buurtkamer waar bewoners gezamenlijk kunnen vertoeven.

Leefcirkels

In De Boomgaerd wordt gebruik gemaakt van zorgdomotica. Geavanceerde technische hulpmiddelen bieden zorgmedewerkers extra ogen en oren om goede zorg te verlenen en de kwaliteit van leven van bewoners te vergroten. Zo zijn er leefcirkels in het gebouw gecreëerd, waardoor bewoners zich in meer of mindere mate zelfstandig binnen en/of buiten het gebouw kunnen bewegen.

Duurzaam gebouw

Duurzaamheid was een belangrijk thema bij de bouw van De Boomgaerd. Op het dak liggen zonnepanelen. Ook de functie van het gebouw is duurzaam.

Over De Boomgaerd

WelThuis De Boomgaerd ligt in de Zoetermeerse wijk Meerzicht op het voormalige terrein van Kentalis, direct achter monumentale boerderij De Hooge Woning. Aangrenzend aan De Boomgaerd ligt een schiereiland met een kleine boomgaard. Hier heeft de nieuwe locatie dan ook de naam 'De Boomgaerd' aan te danken. De eigenaar/verhuurder van De Boomgaerd is De Goede Woning en het gebouw is gerealiseerd door BAM Wonen uit Rotterdam.