The Carousel

Aan de Engelandlaan bouwen we 85 sociale huurappartementen.

Aan de Engelandlaan in het centrum van Zoetermeer is de bouw begonnen van 85 sociale huurwoningen voor 1 en 2-persoons huishoudens. Het woongebouw van circa 45 meter hoog (15 verdiepingen) heet The Carousel en wordt gebouwd op het lege terrein tussen het gebouw City House en Dutch Port. Woningcorporatie De Goede Woning en bouwbedrijf Waal hebben vrijdag 14 april de bouwovereenkomst getekend.

Alle appartementen hebben twee of drie kamers en een eigen balkon. Bijzonder is dat de balkons van de woningen steeds na 6 lagen anders geplaatst worden. De vorm van het gebouw zorgt ervoor dat alle appartementen goed uitzicht krijgen.

Er worden bij het gebouw 43 parkeerplaatsen toegevoegd. De duurzame woningen worden verwarmd en van warm water voorzien door de Warmte Koude Opslag waar ook het gemeentehuis al op aangesloten is.

Planning en uitvoering

In februari 2022 is het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld. Voor de zomer is begonnen met het bouwrijp maken van de grond. Woensdag 27 september 2023 zijn de bouwwerkzaamheden begonnen met het slaan van de eerste paal. De nieuwe woningen worden naar verwachting medio 2025 opgeleverd.

Woonnet Haaglanden

De verhuur van de woningen verloopt via Woonnet Haaglanden.

Vrijdag 26 januari 2024 is de torenkraan geplaatst voor de bouw van The Carousel.

De bouw is begonnen!

Het bouwterrein voorafgaand aan het slaan van de eerste paal.

De ondertekening van de overeenkomst door Mariëtte Heemskerk, directeur -bestuurder van DGW en Marcel Peppel, Manager engineering bij Waal.

Bijzonder is dat de vorm van het gebouw ervoor zorgt dat alle woningen goed uitzicht hebben en dat de balkons na 6 lagen anders geplaatst worden. Vanwege deze draaiende vorm is het gebouw The Carousel genoemd. Een Engelse naam omdat de gebouwen in de directe omgeving dat ook hebben.

Koop-realisatieovereenkomst ondertekend

Wethouder Jan Iedema en Mariëtte Heemskerk, directeur van De Goede Woning en wethouder hebben woensdag 6 juli 2022 de koop-realisatieovereenkomst ondertekend voor de bouw van het woongebouw aan de Engelandlaan.