Stadskwartier Palenstein

Nieuwbouw van 109 appartementen, 42 middenhuur woningen, 4 koopwoningen, 2 supermarkten en 6 kleinere winkels

Stadskwartier wint architectuurprijs Zoetermeer

Stadskwartier Palenstein heeft de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer gewonnen. De prijs werd op 18 juni uitgereikt tijdens de Dag van de architectuur.

LEVS architecten en De Goede Woning ontvingen een oorkonde en een cheque van duizend euro. Dit bedrag wordt gebruikt voor de aanleg van meer groen bij Stadskwartier Palenstein.
De publieksprijs is gewonnen door kantoorgebouw Sasma, ontworpen door Houweling Architecten. Kijk voor meer informatie op https://www.architectuurpuntzoetermeer.nl/architectuurprijs/

Over het project

De bouw van Stadskwartier Palenstein is afgerond. Het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum bestaat uit 109 sociale huurwoningen, 42 middenhuur woningen, 4 koopwoningen, 2 supermarkten en 6 kleinere winkels. De gebouwen zijn aardgasvrij, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en van individuele bodemwarmtepompen.

Winkels sinds februari 2022 open

Het winkelcentrum, onderdeel van het project, is op 15 december 2021 opgeleverd aan de huurders. Op 17 december heeft De Goede Woning het winkelcentrum overgedragen aan Portico Investments als nieuwe eigenaar. De winkels zijn in februari 2022 open gegaan. De Goede Woning blijft wel eigenaar van de woningen.

Ludo Swaanen en Ruud van Wijngaarden van supermarkt Dirk van den Broek hebben woensdag 15 december als eerste ondernemer van het nieuwe winkelcentrum Stadskwartier Palenstein de sleutel in ontvangst genomen. De sleutel werd uitgereikt door Ferdinand Jongeling van woningcorporatie De Goede Woning.

Huurders van laatste woningen ontvangen sleutel

Dinsdag 16 november 2021 ontvingen huurders van de laatste woningen de sleutel van hun nieuwe appartement. Stadskwartier Palenstein telt 6 gebouwen: Markies, Barones, Gravin, Koningin, Hertog en Ridder. In totaal bestaat het nieuwbouwproject uit: 109 sociale 2-, 3- en 4-kamerwoningen en 42 4-kamerwoningen in de middenhuur. Hierdoor is er woonruimte gerealiseerd voor jongeren, starters, doorstromers en gezinnen. Een deel van de huurders van de 42 middenhuur woningen is met hulp van de seniorenmakelaar vanuit een grote eengezinswoning naar Stadskwartier Palenstein verhuisd.

Nathalie Tweeboom ontvangt dinsdag 16 november de sleutel van haar nieuwe huurwoning in Stadskwartier Palenstein. Foto: MG Fotografie.

Eerste sleutel

In de zomer van 2019 is Waal B.V. in opdracht van De Goede Woning gestart met de bouw van Stadskwartier Palenstein op de plek waar vroeger de Jan van Beierenlaanflat stond. Het hoogste punt van Stadskwartier Palenstein is op 15 april 2021 bereikt. De bewoners van de eerste gebouwen hebben in mei 2021 de sleutel ontvangen. Burgemeester Michel Bezuijen heeft maandag 10 mei 2021 symbolisch de eerste sleutel uitgereikt aan de nieuwe bewoners; dhr. en mw. Buijs.

Centraal

Stadskwartier Palenstein ligt buitengewoon centraal, vlakbij het centrum van Zoetermeer en bij de uitvalswegen. Ook met het openbaar vervoer is het woon- en winkelcentrum goed bereikbaar.

Vernieuwing van de wijk

De bouw van Stadskwartier Palenstein is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van de wijk Palenstein. Op de website www.palensteinzoetermeer.nl vindt u meer informatie over de ontwikkeling van de totale wijk.

Stadskwartier Palenstein in november 2021

De 2 foto's hieronder zijn gemaakt door LEVS architecten.

Bekijk hieronder de video's en foto's van juli 2021.

Op het dak liggen zonnepanelen.

De eerste drie gebouwen zijn voor de zomer in gebruik genomen. Ook de daktuin is van gras voorzien.

De videobeelden en foto's hieronder
zijn van half maart 2021.

Overzichtsbeelden

maart 2021

Met uitzicht op de molen

Hoe komt het woon- en winkelcentrum er uit te zien?

Op 15 april 2021 is het hoogste punt bereikt van
Stadskwartier Palenstein: complex Koningin.

Stadskwartier Palenstein eind 2021. Artist impression: LEVS architecten

Maart 2022

April 2021

Hoogste punt 15-04-'21 Foto DGW

Maart 2021

Kijkje achter de schermen in een driekamerwoning

En in een hoekwoning.

Beelden van een middenhuurwoning

Beelden uit 2020

Stadskwartier Palenstein in opbouw
september 2020

Stadskwartier Palenstein van bovenaf: 2020

Donderdag 23 juli 2020 is het hoogste punt bereikt van de eerste bouwfase.