Stadskwartier Palenstein

Nieuwbouw van 109 appartementen en 42 middenhuur woningen.

Over het project

Aan de Jan van Beierenlaan bouwen we een nieuw duurzaam woon- en winkelcentrum: Stadskwartier Palenstein. Het project bestaat uit 109 sociale huurwoningen, 42 middenhuur woningen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels, waaronder een kapper en een bakker. De gebouwen zijn aardgasvrij, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en van individuele bodemwarmtepompen.

Verhuur

In de week van 17 tot en met 24 januari 2021 kan via Woonnet Haaglanden gereageerd worden op de eerste huurwoningen in Stadskwartier Palenstein.

Het gaat in deze eerste inschrijfronde om 22 sociale huurwoningen: 16 vierkamerwoningen en 6 driekamerwoningen en 42 middenhuur woningen. Bij de middenhuur gaat het om 4 eengezinswoningen,1 tweekamerwoning, 32 driekamerwoningen en 5 vierkamerwoningen. Belangstellenden kunnen deze 3e week van januari op maximaal 2 huurwoningen in Stadskwartier Palenstein reageren.
Kijk voor meer informatie en de plattegronden van de woningen op de pagina Verhuur Stadskwartier

Stadskwartier Palenstein ligt buitengewoon centraal, vlakbij het centrum van Zoetermeer en bij de uitvalswegen. Ook met het openbaar vervoer is het woon- en winkelcentrum goed bereikbaar.

Planning

In de zomer van 2019 is Waal in opdracht van De Goede Woning gestart met de bouw van Stadskwartier Palenstein. De eerste opleveringen worden half 2021 verwacht. De bouw van het nieuwe woon- en winkelcentrum is naar verwachting eind 2021 klaar.

Op de website www.palensteinzoetermeer.nl vindt u meer informatie over de ontwikkeling van de totale wijk.

Artist impression: Levs Architect

Stadskwartier Palenstein in opbouw
september 2020

Stadskwartier Palenstein van bovenaf.

Donderdag 23 juli 2020 is het hoogste punt bereikt van de eerste bouwfase.