Stadskwartier Palenstein

Nieuwbouw van 109 appartementen, 42 middenhuur woningen, 2 supermarkten en een aantal kleinere winkels

Over het project

Aan de Jan van Beierenlaan bouwen we een nieuw duurzaam woon- en winkelcentrum: Stadskwartier Palenstein. Het project bestaat uit 109 sociale huurwoningen, 42 middenhuur woningen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels, waaronder een kapper en een bakker. De gebouwen zijn aardgasvrij, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en van individuele bodemwarmtepompen.

Verhuur drie- en vierkamer woningen in augustus

Van zondag 1 augustus 20.00 uur tot zondag 8 augustus 20.00 uur kon via www.woonnet-haaglanden.nl gereageerd worden op 38 driekamerwoningen en 10 vierkamerwoningen in gebouw Koningin in Stadskwartier Palenstein. Alle woningen hebben een eigen balkon en berging. De inschrijftermijn is inmiddels gesloten.

Kijk voor meer informatie over deze woningen en voor de plattegronden op www.dgw.nl/verhuur-stadskwartier

Eerste sleutel

Het hoogste punt van Stadskwartier Palenstein is op 15 april 2021 bereikt. De bewoners van de eerste gebouwen hebben in mei de sleutel ontvangen. Burgemeester Michel Bezuijen heeft maandag 10 mei 2021 symbolisch de eerste sleutel uitgereikt aan de nieuwe bewoners; dhr. en mw. Buijs.


Hoe ziet het Stadskwartier er nu uit?

In de zomer van 2019 is Waal in opdracht van De Goede Woning gestart met de bouw van Stadskwartier Palenstein. De bouw gaat snel, zoals te zien is op de video's en foto's hieronder zijn van juli 2021.

De eerste drie gebouwen zijn inmiddels in gebruik genomen. Ook de daktuin is van gras voorzien.

De videobeelden en foto's hieronder
zijn van half maart 2021.

Overzichtsbeelden

maart 2021

Met uitzicht op de molen

Dit dak verandert binnenkort in een binnentuin.

Hoe komt het woon- en winkelcentrum er uit te zien?

Op 15 april 2021 is het hoogste punt bereikt van
Stadskwartier Palenstein: complex Koningin.

Stadskwartier Palenstein eind 2021. Artist impression: Levs Architect

Verhuur

In januari 2021 konden belangstellenden via Woonnet Haaglanden reageren op de eerste huurwoningen in Stadskwartier Palenstein. Deze eerste inschrijfronde ging het om 22 sociale huurwoningen: 16 vierkamerwoningen en 6 driekamerwoningen en 42 middenhuur woningen. De bewoners van de eerste twee gebouwen ontvangen in mei de sleutel. Van 2 tot en met 9 mei konden jongeren via Woonnet Haaglanden reageren op 21 tweekamer woningen. In de week van 4 tot en met 11 juli was er een opnieuw een inschrijfronde.

Planning

Reageren op de woningen kan alleen via Woonnet Haaglanden. De bouw van het nieuwe woon- en winkelcentrum is naar verwachting eind 2021 klaar. Dan gaan ook de eerste winkels open.

Stadskwartier Palenstein ligt buitengewoon centraal, vlakbij het centrum van Zoetermeer en bij de uitvalswegen. Ook met het openbaar vervoer is het woon- en winkelcentrum goed bereikbaar.

Op de website www.palensteinzoetermeer.nl vindt u meer informatie over de ontwikkeling van de totale wijk.

April 2021

Hoogste punt 15-04-'21 Foto DGW

Maart 2021

Kijkje achter de schermen in een driekamerwoning

En in een hoekwoning.

Beelden van een middenhuurwoning

Beelden uit 2020

Stadskwartier Palenstein in opbouw
september 2020

Stadskwartier Palenstein van bovenaf: 2020

Donderdag 23 juli 2020 is het hoogste punt bereikt van de eerste bouwfase.