Plataanhout

Op 31 mei 2022 hebben we hier 27 driekamerappartementen voor jongeren en voor 55plussers opgeleverd

Aan het Plataanhout in de wijk Rokkeveen zijn op dinsdag 31 mei 27 driekamerappartementen opgeleverd: 13 appartementen met tuin op de begane grond voor 55plussers en 14 appartementen met balkon op de 1e verdieping voor jongeren tot en met 26 jaar.

De bouw van De Plataan door aannemer Van der Lecq en Droogers uit Bleiswijk is dinsdag 11 mei 2021 van start gegaan met het slaan van de eerste paal. De woningen zijn ontworpen door BBHD architecten uit Alkmaar.

Over de woningen

Elke woning heeft 7 zonnepanelen, is gasloos en is voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp, een warmteterugwin ventilatiesysteem en een boiler. De energielasten voor de bewoners zijn hierdoor laag.
Bovendien heeft elke woning een eigen berging.

De bewoners delen een gezamenlijke binnentuin. In de tuin staan grote plantenbakken. De randen van deze plantenbakken zijn tegelijkertijd zitjes waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

De driekamerappartementen zijn bedoeld voor kleine huishoudens van 1 of 2 personen met lage inkomens. De kale huurprijs wordt 633,24 euro.

Opening

Tijdens een feestelijke bijeenkomst met omwonenden en huurders van het nieuwbouwcomplex in Rokkeveen op dinsdag 31 mei 2022 groeven peuters van het naastgelegen kinderdagverblijf Het Houtsnipnest de eerste sleutel op. Directeur-bestuurder Mariëtte Heemskerk van woningcorporatie De Goede Woning en Eric Eijkelberg, concerndirecteur bij de gemeente Zoetermeer, overhandigden de sleutel vervolgens aan 2 bewoners van De Plataan. Aansluitend was de sleuteluitreiking voor alle bewoners.

Boven: Plataanhout op 31 maart 2022

Werkzaamheden Plataanhout vorderen (juni 2021)
meer foto's van de bouw

Dinsdag 11 mei 2021 is de bouw van De Plataan van start gegaan met het slaan van de eerste paal.

Foto's van de voorbereidende werkzaamheden:

maart 2021