Plataanhout

Hier bouwen we 27 driekamerappartementen voor jongeren en voor 55plussers.

Aan het Plataanhout in de wijk Rokkeveen bouwen we 27 driekamerappartementen: 13 appartementen voor 55plussers en 14 appartementen voor jongeren tot en met 26 jaar. In januari 2021 is begonnen met bouwrijp maken van het terrein.

Over het project

Nieuwbouwcomplex De Plataan wordt aardgasvrij, goed geïsoleerd en krijgt zonnepanelen en individuele bodemwarmtepompen.

De 55plus-woningen komen op de begane grond en de jongerenwoningen op de eerste verdieping. Alle appartementen hebben een buitenruimte. Op de begane grond is dit een terras en op de verdieping een balkon.

De driekamerappartementen zijn bedoeld voor kleine huishoudens van 1 of 2 personen met lage inkomens. De huurprijs komt onder de aftoppingsgrens van € 633 (prijspeil 2021).

Eerste paal

De bouw van De Plataan is dinsdag 11 mei 2021 van start gegaan met het slaan van de eerste paal.

De planning

Aannemer Van der Lecq en Droogers uit Bleiswijk gaat de nieuwbouw realiseren. Omwonenden zijn nauw betrokken bij de voorbereiding van de bouwfase. Naar verwachting worden de duurzame woningen in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Inschrijven voor een woning?

Het is nog niet bekend wanneer de inschrijving voor het project start. Deze informatie komt op Woonnet Haaglanden. Om te kunnen reageren, heeft u een inschrijfnummer van Woonnet Haaglanden nodig.

Afbeelding: BBHD architecten uit Alkmaar

Werkzaamheden Plataanhout vorderen (juni 2021)
meer foto's van de bouw

Dinsdag 11 mei 2021 is de bouw van De Plataan van start gegaan met het slaan van de eerste paal.

Foto's van de voorbereidende werkzaamheden:

maart 2021