Griseo

Kleurlaan / Paletsingel

Eind mei 2023 hebben we in de wijk Rokkeveen het nieuwbouwcomplex Griseo opgeleverd met 62 appartementen.

In de wijk Rokkeveen zijn aan het Parelgrijs (hoek Paletsingel / Kleurlaan) eind mei 2023 62 nieuwbouwappartementen opgeleverd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 25 mei werd de eerste sleutel overhandigd door Ronald Weerwag, wethouder wonen en Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning. Lees hier het nieuwsbericht.

De bouw was ruim een jaar eerder gestart op maandag 10 januari 2022.

Over gebouw Griseo

Het duurzame nieuwbouwcomplex Griseo is in opdracht van De Goede Woning gebouwd door aannemer Waal en is ontworpen door architect Heida Matsumoto.

Het appartementencomplex bestaat uit 11 tweekamerappartementen en 51 driekamerappartementen. Alle driekamerwoningen hebben een eigen balkon. De tweekamerwoningen hebben een gezamenlijk dakterras. De sociale huurwoningen zijn bestemd voor kleine huishoudens van 1 tot 3 personen met lage inkomens. Ook zijn er 62 parkeerplaatsen bij aangelegd, waarvan 4 met elektrische laadmogelijkheid.

Duurzaam

De woningen zijn aardgasvrij, goed geïsoleerd en voorzien van individuele bodemwarmtepompen en van vloerverwarming. Ook zijn op het dak zonnepanelen geplaatst. Het aantal zonnepanelen wisselt per woning.

Planning en uitvoering

In oktober/november 2021 is het bouwterrein bouwrijp gemaakt. In januari 2022 is de bouw van de woningen begonnen.

Afbeeldingen: Heida Matsumoto Architecten uit Rotterdam

Woensdag 21 september 2022 is het hoogste punt van het gebouw bereikt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de dakplaat van de lift op zijn plek gelegd door wethouder Ronald Weerwag, samen met Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning en Johan Krijgsman, directeur van bouwbedrijf Waal. Ook onthulde de wethouder de officiële naam van het nieuwe gebouw: Griseo. Dit is de Latijnse naam van de kleur grijs.

september 2022

Met de overhandiging van de eerste sleutel aan de heer en mevrouw Cossee is donderdag 25 mei 2023 gebouw Griseo van woningcorporatie De Goede Woning officieel geopend. Lees hier het nieuwsbericht.

Op 10 januari 2022 is de 1e paal de grond in gegaan voor 62 appartementen aan de Kleurlaan in Zoetermeer. Vanwege de coronamaatregelen zonder feestelijke ceremonie.

mei 2022

september 2022

mei 2023