Griseo

Kleurlaan / Paletsingel

In de wijk Rokkeveen bouwen we aan de Paletsingel / Kleurlaan een nieuwbouwcomplex met 62 appartementen. Het gebouw heet: Griseo.

In de wijk Rokkeveen is aan de Paletsingel / Kleurlaan op maandag 10 januari 2022 de bouw begonnen van 62 nieuwbouwappartementen.

Vanaf 4 december 2022 op Woonnet Haaglanden

Reageren op deze woningen kan van zondagavond 4 december 20.00 uur tot zondagavond 11 december 20.00 uur via Woonnet Haaglanden.
Naar verwachting ontvangen de huurders in het tweede of derde kwartaal van 2023 de sleutel.

Over gebouw Griseo

Het duurzame nieuwbouwcomplex Griseo wordt in opdracht van De Goede Woning gebouwd door aannemer Waal en is ontworpen door architect Heida Matsumoto.

Het appartementencomplex bestaat uit 11 tweekamerappartementen en 51 driekamerappartementen. Alle driekamerwoningen hebben een eigen balkon. De tweekamerwoningen hebben een gezamenlijk dakterras. De sociale huurwoningen zijn bestemd voor kleine huishoudens van 1 tot 3 personen met lage inkomens. Ook worden er 62 parkeerplaatsen bij aangelegd, waarvan 4 met elektrische laadmogelijkheid.

Duurzaam

De woningen worden aardgasvrij, goed geïsoleerd en voorzien van individuele bodemwarmtepompen en van vloerverwarming. Ook worden op het dak zonnepanelen geplaatst. Het aantal zonnepanelen wisselt per woning.

Planning en uitvoering

In oktober/november 2021 is het bouwterrein bouwrijp gemaakt. In januari 2022 is de bouw van de woningen begonnen. Naar verwachting komen de woningen eind 2022/begin 2023 op Woonnet Haaglanden te staan en ontvangen de huurders in het tweede of derde kwartaal van 2023 de sleutel.

Afbeeldingen: Heida Matsumoto Architecten uit Rotterdam

Woensdag 21 september 2022 is het hoogste punt van het gebouw bereikt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de dakplaat van de lift op zijn plek gelegd door wethouder Ronald Weerwag, samen met Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning en Johan Krijgsman, directeur van bouwbedrijf Waal. Ook onthulde de wethouder de officiële naam van het nieuwe gebouw: Griseo. Dit is de Latijnse naam van de kleur grijs.

september 2022

Voorrang via de seniorenmakelaar (inschrijving hiervoor is gesloten)
Huurders die vanuit een grote eengezinswoning (sociale huur) in Zoetermeer naar een van deze gelijkvloerse duurzame nieuwbouwwoningen aan de Paletsingel / Kleurlaan willen verhuizen krijgen voorrang bij de inschrijfprocedure. Hiervoor gelden wel voorwaarden:
-U verhuist vanuit een grote sociale huurwoning in Zoetermeer. Een grote sociale huurwoning is een eengezinswoning óf een ander soort woning met een oppervlakte van minimaal 80 m2 en tenminste 3 slaapkamers.
-Uw huishouden bestaat uit 1 tot 3 personen.
-Uw jaarinkomen (prijspeil 2022) is maximaal:
€ 24.075 bij een 1 persoonshuishouden
€ 32.675 bij een 2-3 persoonshuishouden
€ 45.014 bij een 2-3 persoonshuishouden voor een grotere hoekwoning met iets hogere huurprijs.

Contact met de seniorenmakelaar
Seniorenmakelaar Karen Simon begeleidt bewoners (55+) van een grote sociale huurwoning die willen verhuizen. Karen Simon is te bereiken via seniorenmakelaar@vidomes.nl of via De Goede Woning (tel. 079 – 343 8000).

Op 10 januari 2022 is de 1e paal de grond in gegaan voor 62 appartementen aan de Kleurlaan in Zoetermeer. Vanwege de coronamaatregelen zonder feestelijke ceremonie.

mei 2022

september 2022