Tuyn van Palensteyn: 63 huurwoningen en 56 koopwoningen

Op de plek waar eerder de Diederik van Teilingenflat stond begint naar verwachting eind dit jaar (2021) de bouw van de duurzame nieuwbouwwijk De Tuyn van Palensteyn.

Samen met projectontwikkelaar & bouwer VORM bouwen we er 63 huurwoningen:

Sociale huur:
17 eengezinswoningen en 17 appartementen
Middenhuur:
29 appartementen

Belangstellenden kunnen zich naar verwachting in 2022 via Woonnet Haaglanden voor deze woningen inschrijven. De oplevering van de huurwoningen staat gepland voor de eerste helft van 2023.

Koopwoningen, voorrang voor huurders
Daarnaast bouwt VORM 56 koopwoningen voor bewoners die willen doorstromen naar een huis in het midden en hogere segment. Huurders van De Goede Woning krijgen voorrang bij de koop van een woning in de Tuyn van Palenstein. De presale start 19 april 2021.
VORM biedt twee variaties aan koopwoningen aan: drielaagse herenhuizen en tweelaagse kapwoningen (de zogeheten Tuynwoningen).
Kijk voor meer informatie op: www.vorm.nl

Duurzame woningen
De woningen worden duurzaam gebouwd en krijgen een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Hiermee sluit het plan aan op de ambitie van de gemeente Zoetermeer om van de wijk Palenstein de eerste volledig aardgasvrije wijk in Zoetermeer te maken. Op de website www.palensteinzoetermeer.nl is meer informatie over de ontwikkeling van Palenstein te vinden.

Architect Bert Tretmans van Schippers Architecten BNA heeft de woningen in de Tuyn van Palensteyn ontworpen.