Tuyn van Palensteyn: 63 huurwoningen en 56 koopwoningen

Op het terrein naast winkelcentrum Stadskwartier Palenstein zijn we in februari 2022 begonnen met de bouw van de duurzame nieuwbouwwijk De Tuyn van Palensteyn.

In opdracht van De Goede Woning bouwt projectontwikkelaar & bouwer VORM er 63 huurwoningen. Het gaat om:

Sociale huur:
17 seniorenappartementen (63 m²)
17 eengezinswoningen (91 m²)

Middenhuur:
29 appartementen (74 m²)

Bekijk de voorwaarden en plattegronden van de woningen op Tuyn van Palensteyn - De Goede Woning
Aan deze plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend. De werkelijke situatie kan iets afwijken van de tekeningen.

Duurzame woningen

De woningen worden duurzaam gebouwd. Elke woning is voorzien van een warmtepomp, een warmteterugwin-installatie en zonnepanelen. Hiermee sluit het plan aan op de ambitie van de gemeente Zoetermeer om van de wijk Palenstein de eerste volledig aardgasvrije wijk in Zoetermeer te maken. Op de website www.palensteinzoetermeer.nl is meer informatie over de ontwikkeling van Palenstein te vinden.

Appartementen
Alle appartementen (sociale huur en middenhuur) zijn 3-kamerwoningen (woonkamer met keuken, 2 slaapkamers, badkamer en los toilet). Alle appartementen hebben een eigen berging op de begane grond en een buitenruimte. De buitenruimte is via de woonkamer te bereiken. Bij de middenhuurwoningen is het een balkon of terras. Bij de seniorenwoningen is het een afgescheiden terrasruimte op de extra brede galerij.
Er is een gezamenlijke berging om scootmobielen te stallen.

Eengezinswoningen
De eengezinswoningen (sociale huur) bestaan uit woonkamer met keuken, badkamer, 3 slaapkamers, 2 toiletten en een zolder. Aan de voorzijde is een Delftse stoep en aan de achterzijde een terras, tuin en berging.

Hoogste punt bouw op 19 januari 2023

Donderdag 19 januari is het hoogste punt van het gebouw bereikt. Met het in top hijsen van 3 vlaggen is dit gevierd. Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning, Ronald Weerwag, wethouder wonen en Gerrit-Jan Otterman, ontwikkelmanager VORM, voerden samen de feestelijke handeling uit.

Eerste paal op 20 mei

Vanwege de harde regen verliep het officiële startmoment van de bouw van de Tuyn van Palensteyn op vrijdag 20 mei iets anders dan gepland. De bedoeling was om op de bouwplaats symbolisch de eerste paal te slaan, maar het weer bepaalde anders. Alle activiteiten werden noodgedwongen naar binnen verplaatst. In wijkcentrum Castellum werd het alsnog een feestelijke bijeenkomst. Nieuwe bewoners van de koopwoningen konden alvast met elkaar kennis maken en er waren speeches van bouwende projectontwikkelaar VORM, woningcorporatie De Goede Woning en wethouder Robin Paalvast (Wonen en Energietransitie).

De bouw vordert snel

Tuyn van Palensteyn, 24 oktober 2022

Bekijk de bouwplaats van bovenaf

Tuyn van Palensteyn, september 2022

Tuyn van Palensteyn, juni 2022

Van 22 januari tot 29 januari op Woonnet Haaglanden
Belangstellenden kunnen van zondag 22 januari 2023 20.00 uur tot zondag 29 januari 22.00 uur via Woonnet Haaglanden op deze woningen reageren. De oplevering van de huurwoningen staat gepland voor de eerste helft van 2023.

Niet alle woningen komen op Woonnet Haaglanden te staan. Een aantal woningen is al toegewezen aan doorstromers. Dit zijn huurders die een grote schaarse sociale huurwoning achterlaten.

Foto: 24 oktober 2022. De achteringang van de appartementen en de tuinen van de eengezinswoningen grenzen aan de parkeerplaats.

Parkeerplaatsen
De gemeente legt parkeerplaatsen aan, waarvan enkele met een oplaadpunt voor elektrische auto's.

Koopwoningen
Naast het project van De Goede Woning bouwt VORM ook 56 koopwoningen in de Tuyn van Palensteyn. Alle koopwoningen zijn in 2021 verkocht.
Kijk voor meer informatie op: www.vorm.nl


Architect
Architect Bert Tretmans van Schippers Architecten BNA stond aan de wieg van het
1e ontwerp en Van Mourik Architecten heeft het ontwerp van de woningen in de Tuyn van Palensteyn overgenomen.