Tuyn van Palensteyn: 63 huurwoningen en 56 koopwoningen

Op de plek waar eerder de Diederik van Teilingenflat stond is VORM in februari 2022 begonnen met de bouw van de duurzame nieuwbouwwijk De Tuyn van Palensteyn.

Samen met projectontwikkelaar & bouwer VORM bouwen we er 63 huurwoningen. Dan gaat het om:

Sociale huur:
17 eengezinswoningen en 17 seniorenappartementen
Middenhuur:
29 appartementen

Woonnet Haaglanden
Belangstellenden kunnen zich naar verwachting eind 2022 via Woonnet Haaglanden voor deze woningen inschrijven. De oplevering van de huurwoningen staat gepland voor de eerste helft van 2023.

Koopwoningen
Daarnaast bouwt VORM 56 koopwoningen. Alle koopwoningen zijn in 2021 verkocht.
Kijk voor meer informatie op: www.vorm.nl

Duurzame woningen
De woningen worden duurzaam gebouwd en krijgen een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Hiermee sluit het plan aan op de ambitie van de gemeente Zoetermeer om van de wijk Palenstein de eerste volledig aardgasvrije wijk in Zoetermeer te maken. Op de website www.palensteinzoetermeer.nl is meer informatie over de ontwikkeling van Palenstein en over de Tuyn van Palensteyn te vinden.

Architect Bert Tretmans van Schippers Architecten BNA heeft de woningen in de Tuyn van Palensteyn ontworpen.

Vanwege de harde regen verliep het officiële startmoment van de bouw van de Tuyn van Palensteyn op vrijdag 20 mei iets anders dan gepland. De bedoeling was om op de bouwplaats symbolisch de eerste paal te slaan, maar het weer bepaalde anders. Alle activiteiten werden noodgedwongen naar binnen verplaatst. In wijkcentrum Castellum werd het alsnog een feestelijke bijeenkomst. Nieuwe bewoners van de koopwoningen konden alvast met elkaar kennis maken en er waren speeches van bouwende projectontwikkelaar VORM, woningcorporatie De Goede Woning en wethouder Robin Paalvast (Wonen en Energietransitie).

Tuyn van Palenstein van bovenaf, juni 2022