Aedes benchmark

Geplaatst op: 24-11-2017

Aedes, de branchevereniging voor woningcorporaties, presenteerde 23 november de resultaten van de vierde benchmark voor corporaties. Ook wij deden mee.  

De Aedes-benchmark bestaat uit vijf prestatievelden. Deze geven op hoofdlijnen een totaalbeeld over het presteren van individuele corporaties en van de gehele sector. De scores worden uitgedrukt in cijfers en letters. Bij de letters geldt: een A-score staat voor een bovengemiddelde score, een B-score voor een gemiddelde score en een C-score voor een score onder het gemiddelde.

Onze resultaten:

  • Huurdersoordeel: B
  • Bedrijfslasten: A
  • Duurzaamheid: B
  • Onderhoud & verbetering: B
  • Beschikbaarheid & betaalbaarheid: B

Toelichting
Op alle prestatievelden scoren we gemiddeld en op bedrijfslasten zelfs bovengemiddeld. Een resultaat om trots op te zijn. Het onderzoek biedt ook inzicht in onze verbeterpunten. Zo scoren we bij nieuwe huurders en vertrekkende huurder lager dan in 2016, dus daar is werk aan de winkel. En ook op het gebied van duurzaamheid hebben we nog een klus te klaren. Dat wisten we al. Daarom hebben we 'Duurzaamheid' als extra strategisch doel opgenomen in ons vernieuwde ondernemingsplan. Onze ambities zijn stevig:

- In 2035 hebben al onze woningen label A
- In 2035 zijn al onze woningen (voorbereid op) aardgasloos
- In 2050 zijn al onze woningen CO2 neutraal

Meer informatie
Wilt u meer weten over de Aedes-benchmark? U leest er alles over op de website van Aedes.

Terug naar overzicht