Oostergo

In 2024 willen we hier 28 duurzame driekamerappartementen bouwen.

Over het project

In de wijk Meerzicht aan de Oostergo zijn we van plan om 28 appartementen te bouwen op de plek waar nu nog 16 appartementen staan. Het gaat om de huisnummers 2 t/m 16 en 39 t/m 51.

De twee woonblokken van 2 verdiepingen willen we vervangen door twee woonblokken met 3 verdiepingen. Hierdoor kunnen we meer huurders een woning bieden. De huidige woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Hiervoor moet een wijziging van het bestemmingsplan worden aangevraagd.

De huidige situatie

Appartementen met drie kamers en buitenruimte

Het plan bestaat uit zowel sociale huurappartementen en 14 middenhuur appartementen. Alle 28 appartementen krijgen 3 kamers en een buitenruimte (balkon of terras). De appartementen zijn bestemd voor kleine huishoudens.

Duurzaam

De appartementen worden niet alleen voorzien van duurzame installaties en zonnepanelen, ook de bouwmaterialen worden zo duurzaam mogelijk.

Planning

Afhankelijk van het verloop van de procedure begint in 2024 de sloop van de bestaande woningen. Daarna wordt het gebied bouwrijp gemaakt en begint de bouw van de woningen. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners in 2025 de sleutel van hun nieuwbouwwoning in ontvangst nemen.

Inloopbijeenkomst 23 november

Op 23 november 2023 is een inloopbijeenkomst voor omwonenden gehouden over het definitieve ontwerp van Architect BBHD uit Alkmaar van het bouwplan. Tijdens deze bijeenkomst zijn onderstaande ontwerpen van de gebouwen getoond. De inrichting van de openbare ruimte maakt geen deel uit van het ontwerp. Lees hier het Eindverslag participatie woningbouw Oostergo.


van links naar rechts staat bovenaan deze afbeelding vermeld: metselwerk in blokverband, staand metselwerk, geprofileerde verticale houten delen en kozijnen van hout.

Aan de plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

Inloopbijeenkomst 19 april

Op 19 april 2023 is een inloopbijeenkomst voor omwonenden gehouden over het voorlopig ontwerp van het bouwplan en de herinrichting van de openbare ruimte. Kijk voor meer informatie hierover op: Woningbouw Oostergo | Gemeente Zoetermeer.
Tijdens deze bijeenkomst zijn ook de eerste beelden van het voorlopig ontwerp getoond, zoals de afbeelding hieronder.

Vragen en antwoorden

Wilt u meer weten over dit nieuwbouwproject? Kijk bij: Veelgestelde vragen en antwoorden

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Mail dan uw vraag naar planmatigonderhoud@dgw.nl

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Mail naar planmatigonderhoud@dgw.nl