Onderhoud

Wij onderhouden onze woningen, maar er zijn ook zaken waar u zelf verantwoordelijk voor bent. Op deze pagina leest u meer hierover en vindt u video's met handige tips.

Aan de beurt

Om de kwaliteit van onze woningen goed te houden, voeren we elk jaar verschillende grote onderhoudsprojecten uit. Als uw woning aan de beurt is, ontvangt u van ons bericht. U krijgt onder meer te horen wat er gaat gebeuren, wanneer we starten, hoe lang het gaat duren, wat we precies gaan doen en welke aannemer de werkzaamheden uitvoert.

Bij planmatig onderhoud gaat het bijvoorbeeld om schilderwerk en bij groot onderhoud vernieuwen wij de keuken, het toilet en de badkamer.

Wat doen wij en wat doet u zelf?

Wij onderhouden uw woning in principe voor u. Maar er zijn zaken waar u zelf verantwoordelijk voor bent. Zoals het bijhouden van de tuin, het uitvoeren van kleine reparaties en het schoonhouden van de woning.
In dit overzicht leest u welke reparaties en onderhoudstaken wij uitvoeren en waar u zelf verantwoordelijk voor bent.

Video's met handige tips

Hieronder en op ons YouTube-kanaal staan video's met handige tips. Zoals een filmpje met uitleg over koken op inductie, over het verhelpen van een verstopte wastafel en nog veel meer.

Video met ventilatietips

voor een gezonde woning

Uitleg voor bewoners van Stadskwartier Palenstein

Hoe maak ik de filters schoon van de WTW-installatie?

Video over stroomstoring

Wat te doen bij een stroomstoring

Video doucheputje schoonmaken

Doucheputje schoonmaken

Video nieuw kraanleertje

Leertje van de kraan vervangen

Video over bijvullen ketel centrale verwarming

CV bijvullen

Video over verstopte wastafel

Verstopping wastafel verhelpen

Video schimmel op de muur weghalen

Schimmels verwijderen

Klussendienst

Vrijwilligers van de Klussendienst van Gilde Zoetermeer helpen Zoetermeerders die zelf geen klusjes in huis kunnen doen.
Voor 5 euro per uur komt een vrijwilliger langs om bijvoorbeeld een lamp op te hangen of een struik te snoeien. De vrijwilligers helpen alleen met kleine klusjes die maximaal 2 uur duren. Die dienst is alleen bedoeld voor mensen met een minimuminkomen. Kijk voor de voorwaarden op:
Gilde Klussendienst – Gilde Zoetermeer of bel 079-2040804 (Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 11:00 uur).
Klik hier voor de folder.