Wijkinformatie

Zoetermeer is verdeeld in een aantal (woon)wijken. Onze woningen liggen verdeeld over deze wijken. Hieronder vindt u een korte beschrijving van iedere wijk.

Dorp

Het Dorp is het oorspronkelijke centrum van Zoetermeer. Het is ontstaan uit de oude dorpen Seghwaert en Zoetermeer.

Meerzicht

Meerzicht bestaat uit twee delen: Meerzicht Hoog, daar staan ook (onze) flats. En Meerzicht Laag, waar geen flats staan. Er zijn winkelcentra aanwezig en het is een groene en...

Noordhove

Noordhove bestaat uit twee delen, Noordhove Oost en Noordhove West. Het is een wijk die voornamelijk bestaat uit laagbouw.

Oosterheem

Oosterheem is een vinex-locatie. De wijk is kort na het jaar 2000 gebouwd in de Binnenwegsche polder. Mede door de bouw van Oosterheem is Zoetermeer de op twee na grootste stad van...

Palenstein

Palenstein ligt tussen de wijken Seghwaert en het Dorp in en aan het industrieterrein Hoornerhage. De naam Palenstein is ontleend aan het Kasteel Huis te Palenstein vroeger gelegen op de...

Rokkeveen

De wijk Rokkeveen is een van de grootste wijken in Zoetermeer. Het merendeel van de bebouwing is laag, hier en daar afgewisseld met woontorentjes.

Seghwaert

Seghwaert is een wijk en voormalig dorp in de gemeente Zoetermeer. Tot 1935 was het een zelfstandige gemeente, gespeld als Zegwaart of Zegwaard.

Buytenwegh/De Leyens

Buytenwegh De Leyens bestaat uit twee onderling flink verschillende delen, Buytenwegh en De Leyens, gescheiden door de Zwaartslootseweg en het Binnenpark.

Stadshart

Het belangrijkste onderdeel van het stadscentrum is het Stadshart met meer dan 200 winkels en vele horecavoorzieningen en kantoren.

Promotiefilm Zoetermeer

Wonen in Zoetermeer

Liggend aan de rand van het Groene Hart is Zoetermeer al heel lang een aantrekkelijke woonstad. Er is een indrukwekkend palet van woonwijken. Al deze wijken uit verschillende bouwperiodes bieden voor veel bewoners een prettige plek om te wonen. Dit blijkt onder andere uit het hoge rapportcijfer dat Zoetermeerders aan het wonen geven (gemiddeld een 8).