Naomigang / De Rozentuin

48 zorgappartementen – opgeleverd juli 2019

De Rozentuin aan de Naomigang 1 in Zoetermeer is vrijdag 5 juli 2019 officieel door WelThuis in gebruik genomen. Dit woonzorggebouw beschikt over 48 appartementen en 6 gemeenschappelijke buurtkamers. De locatie biedt zorg en begeleiding aan 40 bewoners met een vorm van dementie en aan 8 bewoners met een lichamelijke zorgvraag. Bewoners wonen hier op basis van een indicatie in de Wet langdurige zorg.

Iedere bewoner van De Rozentuin beschikt over een eigen appartement met woonkamer, aparte slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn alle appartementen voorzien van een ruim balkon. Er zijn 6 buurtkamers.

Slimme sensoren

In De Rozentuin wordt gebruik gemaakt van zorgdomotica. Geavanceerde technische hulpmiddelen bieden zorgmedewerkers extra ogen en oren om goede zorg te verlenen en de kwaliteit van leven van bewoners te vergroten. Zo zijn er slimme sensoren in het gebouw voorzien, waardoor bewoners zich in meer of mindere mate zelfstandig binnen het gebouw kunnen bewegen.

Duurzaam gebouw

Duurzaamheid was een belangrijk thema bij de bouw van De Rozentuin. Zo is het gebouw 'all-electric', dus zonder gasaansluitingen. Op het dak liggen zonnepanelen en de verwarming vindt plaats met luchtwarmtepompen. Ook de functie van het gebouw is duurzaam.

Over De Rozentuin

De Rozentuin ligt in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen en is gelegen op het voormalig terrein van Floriade, schuin achter de Regenboog kerk. De eigenaar/verhuurder van De Rozentuin is De Goede Woning en het gebouw is gerealiseerd door De Vries en Verburg.