Woningruil

Wilt u juist die éne woning? Of in een andere stad gaan wonen? Of wilt u snel een woning vinden omdat u de wachttijd te lang vindt? Dan is woningruil misschien iets voor u. Er zijn bij woningruil diverse belangrijke zaken die u moet weten. Daarom vragen wij u, vóórdat u een ruilprocedure opstart, om eerst de brochure Ruilen... de oplossing goed door te lezen. Hierin leest u de voorwaarden die wij stellen.

Ruilpartner
Heeft u een ruilpartner gevonden? Vraag dan per mail het ''Aanvraagformulier woningruil'' bij ons aan. Beide partijen vullen dit formulier in. Het ingevulde formulier stuurt u naar ons terug (digitaal of per post).

Beoordeling
Nadat wij het ingevulde formulier ontvangen hebben, nodigen wij de ruilkandidaat uit voor een intakegesprek. Als wij vervolgens akkoord gaan met de ruil, maken we een afspraak met de ruilkandidaat voor het tekenen van de huurovereenkomst. Als wij de ruil afwijzen, krijgen beide kandidaten hiervan bericht, inclusief onze motivatie.

Huur opzeggen
U zegt de huur pas (schriftelijk) op als u toestemming hebt gekregen om te ruilen. Het is niet toegestaan te verhuizen voordat de hele procedure is afgerond. De opzegtermijn is minimaal een maand. Opzeggen is mogelijk van maandag tot en met vrijdag, maar niet op erkende feestdagen.