Huurwoning zoeken

U vindt onze beschikbare huurwoningen op de website van Woonnet Haaglanden: www.woonnet-haaglanden.nl. Wij verhuren géén woningen in de vrije sector.

Over Woonnet Haaglanden
Woonnet Haaglanden is een samenwerkingsverband van de woningcorporaties in de regio Haaglanden. Deze corporaties kunnen hun huur- en koopwoningen via de website Woonnet Haaglanden adverteren. Om te kunnen reageren op een beschikbare woning moet u ingeschreven staan als woningzoekende.

Inschrijven
U kunt zich bij Woonnet Haaglanden inschrijven als u 18 jaar of ouder bent en de Nederlandse nationaliteit heeft. Ook kunt u zich inschrijven als u jonger bent dan 18 jaar en een kind heeft of getrouwd bent. Als u zich heeft ingeschreven, kunt u reageren op woningen. Eenmaal ingeschreven kunt u zelf via de website uw gegevens bijhouden, de betaling doen voor de jaarlijkse verlenging en reageren op woningen. Ook is het mogelijk om via Mijn Woonnet uw woningaanbiedingen in te zien en te reageren op een woningaanbieding.

Inschrijfgeld

U betaalt voor uw nieuwe inschrijving of verlenging € 12,50 euro per jaar.

Een woning zoeken
Elke dag staat er (mogelijk) nieuw aanbod op de website. Om voor de woningen in aanmerking te komen, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden met betrekking tot inkomen, huishoudgrootte en soms leeftijd. Reageren is niet verplicht!

Aanbieding en acceptatie
Na de sluitingsdatum krijgt/krijgen de eerste kandidaat/kandidaten per e-mail een uitnodiging voor een gesprek. Onze verhuurconsulent controleert dan of de kandidaat aan alle gestelde eisen voldoet.  Is dat niet het geval of weigert de kandidaat de woning, dan nodigen wij de volgende kandidaat op de lijst uit.

Urgentie / Voorrang
Heeft u met spoed een andere woning nodig? Dan kunt u een voorrangsverklaring aanvragen. Wij noemen dit ook wel een urgentieverklaring.

Inkomensverklaring / IB 60
U dient voor een woningaanbieding altijd een inkomensverklaring mee te nemen. U kunt deze gratis opvragen bij de Belastingdienst, telefoonnummer 0800-0543. Voor de aanvraag heeft u uw Burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit nummer staat op uw paspoort, identiteitskaart of uw rijbewijs. Let op! U heeft een inkomensverklaring nodig van alle meeverhuizende personen. Bel in dat geval meerdere keren.

Bel de Belastingdienst op 0800-0543
Optie 4) Andere vraag
Optie 1) Inkomensverklaring aanvragen
Optie 1) Inkomensverklaring 2014 aanvragen
Toets nu uw Burgerservicenummer in en sluit af met een #

(Let op, de belmenu's van de belastingdienst kunnen wijzigen)   

  Veelgestelde vragen over inschrijven en zoeken

 • Ik wil mijn inschrijfgegevens aanpassen. Hoe doe ik dat?

  U gaat naar www.woonnet-haaglanden.nl -> Mijn Woonnet en vervolgens naar Persoonlijke gegevens. U kunt nu zien met welke gegevens u staat ingeschreven. U kunt op de knop "gegevens aanpassen" drukken en uw gegevens wijzigen. U kunt uit veiligheidsoverwegingen niet alle gegevens zelf aanpassen. Onderstaande gegevens kunt u alleen door ons laten wijzigen of u kunt hierover een e-mail sturen naar Woonnet Haaglanden. Graag ontvangen wij hierbij van u een kopie van uw legitimatiebewijs: uw naam, geboortedatum en als u van doorstromer, starter wilt worden.

 • Ik heb toch geen interesse in de aangeboden woning, moet ik dit melden?

  Mocht u toch geen interesse hebben in de aangeboden woning, dan is dat geen probleem. Als u ons dit maar laat weten. Laat u niets van u horen en doet u dit binnen een jaar drie keer na een woningaanbieding, dan kunnen wij uw reactiemogelijkheden tijdelijk blokkeren. U kunt dan drie maanden niet op woningen reageren. Voor de ‘Directe Zoekwoningen’ volgt de sanctie meteen als u na één aanbieding niets aan ons laat weten.

 • Ik heb een woning aangeboden gekregen. Binnen welk termijn moet ik reageren?

  Reageer snel op de uitnodiging. U loopt anders de kans dat u de woning misloopt. Bezoek de woning niet voordat u hem krijgt aangeboden. Dit geeft overlast voor de huidige bewoner. U kunt maximaal twee aanbiedingen tegelijkertijd krijgen. Wij raden u daarom aan snel te reageren als de woning u toch niet zint.

   

   

Actueel aanbod

De woningen die wij op dit moment te huur aanbieden, vindt u op www.woonnet-haaglanden.nl

Inkomensverklaring / IB 60

Als u naar een woning komt kijken moet u altijd een inkomensverklaring mee te nemen. U kunt deze gratis opvragen bij de Belastingdienst, telefoonnummer 0800-0543. U heeft een inkomensverklaring nodig van alle meeverhuizende personen (behalve uw kinderen).

18 jaar? Schrijf je in!