Mindervalide / Wmo

Bent u mindervalide en heeft uw woning misschien één of meer aanpassingen nodig omdat u anders niet goed (meer) kunt functioneren? Dan kunt dan aanspraak maken op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een mindervalideaanpassing (MIVA).

Aanpassing aanvragen
U dient een aanvraag in bij de afdeling Wmo van de gemeente Zoetermeer, waarna er een Wmo-consulent bij u langs komt. Deze stelt een Programma van Eisen op en stuurt dit naar ons. Een van onze medewerkers vraagt de benodigde offertes aan en stuurt deze binnen drie weken ter beoordeling aan de Wmo-consulent. Zijn de offertes akkoord, dan zorgt onze medewerker ervoor dat de aannemer op korte termijn contact met u opneemt om een afspraak te maken voor het verrichten van de werkzaamheden.

Uitzondering: verhoogde toiletpot
Wmo vergoed de kosten voor een verhoogde toiletpot niet. Heeft u er een nodig? U kunt deze bij ons aanvragen. Wij maken dan een offerte, zodat u weet wat de kosten zijn. De kosten zijn voor uw eigen rekening.

Wmo

De gemeente kan u met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ondersteunen als u door een beperking uw niet normaal gebruik kunt maken van uw woning. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Zoetermeer.