Energie besparen

Energie besparen is goed voor uw portemonnee: u krijgt lagere energiekosten. Energie besparen is vooral een kwestie van opletten. Apparaten uitzetten in plaats van op stand-by en de verwarming omlaag als er niemand thuis is of wanneer iedereen slaapt.

Energiebesparende tips

• Ontlucht uw verwarming en zorg dat uw verwarming goed afgevuld is met water. Zo heeft u geen warmteverlies. Bekijk deze video voor hulp bij het vullen van de ketel.

• Sluit als het donker wordt uw gordijnen. Dan heeft de kou van buiten minder invloed en hoeft u minder te stoken.

• Voorkom tocht en kou door het plaatsen van tochtstrips. Vergeet ook uw brievenbus niet.

• Zet de verwarming een graad lager en draag een trui. Dit scheelt al gauw € 50,– op jaarbasis op uw energierekening.

• Zet uw verwarming één uur voordat u naar bed gaat alvast uit.

• Zet de thermostaat nooit lager dan 13 graden. Een koud huis opwarmen kost veel energie.

• Zet geen objecten, zoals banken of kasten, voor uw radiatoren. Deze houden de warmte tegen. Houd ook uw verwarming vrij van gordijnen.

• Ventileer uw huis regelmatig. Juist in de winter. Een vochtig huis verwarmen kost veel energie.
Kijk ook op de website van de Consumentenbond en Milieu Centraal voor meer nuttige tips.

Ook wij doen wat we kunnen

Bij onderhoudsprojecten kijken wij altijd of we de energieprestatie van uw woning kunnen verbeteren. Zo hebben we bij onze complexen aan het Alferbos en Savelsbos warmtepompinstallaties geplaatst waardoor de bewoners nu minder betalen voor hun verwarming. Zo blijven wij zoeken naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat onze bewoners minder energielasten hebben.

  Veelgestelde vragen over energie besparen

 • Bespaar ik met ventileren wel of geen kosten?

  Ja, door goed te ventileren, bespaart u kosten. Door te ventileren voert u namelijk vocht af. Droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht, dus gebruikt u minder energie.

 • Ik wil graag een slimme thermostaat plaatsen. Mag dat?

  Voor u een slimme thermostaat aanschaft, adviseren wij u om eerst na te gaan of uw woning geschikt is. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat de woning voorzien is van een zogenaamde slimme meter. Vraag de voorwaarden goed na bij de leverancier van de thermostaat. Omdat u de huidige thermostaat moet verwijderen, heeft u toestemming van ons nodig. Deze vraagt u schriftelijk bij ons aan door een e-mail. In de meeste gevallen geven wij toestemming, met als eis dat u de oude thermostaat bewaart voor als u de woning verlaat.

 • Zijn energiekosten de enige woonlasten waarop ik kan besparen?

  Nee. Energiekosten zijn een groot deel van uw woonkosten. Maar er zijn meer kosten waarop u kunt besparen, zoals zorg, verzekeringen, tv, internet en bellen. Kijk op internet naar verschillende bedrijven die collectief (groot) inkopen en u wellicht een betere prijs kunnen aanbieden. Voorbeelden zijn: www.sloopdecrisis.nl
  www.independer.nl

  www.consumentenbond.nl

   

   

Inzicht in verbruik


In een aantal complexen hebben wij in de woningen radiografische warmte- en/of watermeters aangebracht. Hierdoor krijgt u als bewoner inzicht in uw verbruik. Dit inzicht kan u helpen om kosten te besparen.

Lees meer

Klimaatkrant