Huuraanpassing 2022

We passen de huur van onze sociale huurwoningen en de servicekosten op 1 juli aan. Huurders ontvangen voor 1 mei 2022 een brief met uitleg.

We houden de huur zo betaalbaar mogelijk en we bieden maatwerk als dat nodig is. Samen met huurders die de huur tijdelijk niet kunnen betalen, gaan we op zoek naar een oplossing.

U ontvangt voor 1 mei een brief van ons

Landelijk is vastgesteld dat de huur van een sociale huurwoning vanaf 1 juli 2022 verhoogd wordt. De servicekosten veranderen ook per 1 juli, net als de huur van andere woningen en gebouwen. Wat er voor u verandert, leest u in de brief die u voor 1 mei van ons krijgt.

Huurverlaging

U heeft misschien recht op huurverlaging. Dit kunt u controleren op de site van de rijksoverheid. Heeft u inderdaad recht op huurverlaging? Stuur een mail naar verhuurconsulenten@dgw.nl met daarbij alle loonstroken of uitkeringsspecificaties of een verklaring van uw boekhouder (als u ZZP-er bent) van de laatste 6 maanden, zowel van u zelf als van alle huisgenoten van 18 jaar en ouder. Let op: inwonende kinderen tot 27 jaar tellen niet mee.

Bezwaar maken

U kunt bezwaar maken tegen de huuraanpassing met dit formulier van de rijksoverheid. Stuur dit ingevulde formulier naar ons toe via woonservice@dgw.nl. Uw bezwaar moet vóór 1 juli 2022 bij ons binnen zijn.

Op de website van De Woonbond is meer informatie over de jaarlijkse huuraanpassing te vinden.

Heeft u een vraag over de jaarlijkse huuraanpassing?

Kijk bij de veelgestelde vragen of mail uw vraag naar: woonservice@dgw.nl

Heeft u een huurachterstand of voorziet u dat u de huur niet kunt betalen? Neem contact op met onze afdeling Incasso door een e-mail te sturen naar incassoconsulenten@dgw.nl