Casa Vita

Ons eerste project in Pijnacker-Nootdorp. Hier ontwikkelen we 31 sociale huurappartementen en 3 vrije sectorwoningen

"We zijn heel blij dat we in Pijnacker-Nootdorp woningen gaan realiseren", vertelt Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van woningcorporatie De Goede Woning. "Casa Vita is ons eerste project in Pijnacker-Nootdorp. Het is een mooi en duurzaam project waarmee er meer energiezuinige woningen beschikbaar komen voor huurders met lage inkomens".

De Goede Woning en ontwikkelaar Blauwhoed hebben een koopovereenkomst getekend voor 31 sociale huurappartementen en 3 vrije sectorwoningen. De appartementen zijn onderdeel van het natuurinclusieve houtbouwproject Casa Vita in Pijnacker-Nootdorp. Daarnaast bestaat Casa Vita uit 67 koopappartementen.

De bouw is begonnen

De appartementen van Casa Vita worden gebouwd door aannemer Giesbers uit Wijchen. De bouw is op 15 mei 2023 begonnen. De funderingspalen zijn hydraulisch de grond in gedrukt, in plaats van geslagen. Op een stille en trillingsvrije wijze. Er was dus nagenoeg geen overlast voor de omwonenden.

Gezamenlijke huiskamer, binnentuin en hobbykas

In het complex komt een gezamenlijke woonkamer. De bewoners krijgen bovendien de beschikking over een collectieve binnentuin met een hobbykas.

Casa Vita in aanbouw op 7 november 2023

Feestelijke start houtbouw

Dinsdag 7 november 2023 is de houtbouw van Casa Vita officieel van start gegaan. De gevels en plafonds van de woningen worden gemaakt van het hout van hergebruikte meerpalen. Ook voor de constructie van het gebouw wordt gebruikt gemaakt van duurzaam hout.

Yvonne Brugmans, manager wonen van De Goede Woning overhandigde tijdens dit feestelijke moment een cheque van 1500 euro aan de nog op te richten tuincommissie van Casa Vita. Dit bedrag kan de tuincommissie besteden aan bijvoorbeeld tuingereedschap of planten voor de gezamenlijke tuin.

Wonen in hout
Casa Vita wordt in hout gebouwd. Hout slaat op natuurlijke wijze CO2 op. Het leeft en ademt en is daardoor plezieriger, gezonder en beter voor het milieu.
Gezond wonen staat hier centraal. De twee woongebouwen van Casa Vita staan in een parkachtige woonomgeving die nauw aansluit op het bestaande dorpse woonmilieu. In de collectieve binnentuin en het omringende park is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te bewegen en van de natuur te genieten.
De ruimte wordt klimaatadaptief ingericht met slim geplaatste beplanting en een retentiedek om water tijdelijk vast te houden en vertraagd af te voeren.

De 34 huurappartementen van Casa Vita bevinden zich in het vierlaagse woongebouw. Het andere woongebouw bestaat uit 67 koopappartementen. Samen vormen zij, met dezelfde architectuur en uitstraling, een geheel. Met een mix aan prijsklassen vinden zowel jong als oud hier een nieuwe woonplek, dichtbij het centrum van Pijnacker-Nootdorp.

De appartementen van Casa Vita worden gebouwd en ontwikkeld door: aannemer Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, Blauwhoed, Antea Group Nederland, KOW en Urban Synergy.

Kijk voor meer informatie over Casa Vita op Blauwhoed en De Goede Woning sluiten overeenkomst in Pijnacker - Blauwhoed

Met een feestelijke bijeenkomst op het bouwterrein is woensdag 22 maart 2023 gevierd dat de grondwerkzaamheden voor de bouw van Casa Vita zijn begonnen. De kopers van de 67 koopappartementen onthulden een groot bijenhotel, die straks een mooie plek krijgt in de gezamenlijke tuin.

Gelukkig en gezond wonen in Casa Vita, hoe werkt dat?

Gelukkig en gezond wonen is een actieve gezamenlijke inspanning bij Casa Vita. Casa Vita biedt verschillende gedeelde ruimtes, zowel binnen als buiten. De gedeelde binnentuin vormt het centrum van Casa Vita. Hier kun je samen een boeket veldbloemen plukken voor de gemeenschappelijke huiskamer of ontspannen met een yogamat. In de hobbykas kun je samen groenten kweken of gebruik maken van gedeeld gereedschap. Bewoners zorgen samen voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en organiseren gezamenlijke activiteiten. Ze bedenken ook zelf initiatieven voor activiteiten.

Wanneer zijn de woningen klaar?

De bouw is gestart op 15 mei 2023. Als alles volgens plan verloopt, verwachten we dat in het eerste kwartaal van 2024 meer informatie beschikbaar zal zijn over de inschrijvingsprocedure en de oplevering van de huurwoningen. Houd daarom deze website in de gaten vanaf eind 2023.