Minister Hugo de Jonge heeft woensdagochtend 10 januari het startsein gegeven voor de bouw van nieuwbouwwijk WijCK in Pijnacker-Nootdorp. Dit deed hij door samen met wethouder Frank van Kuppeveld en kunstenaar Frankey het beeld ‘De WijCK-mus’ te onthullen.

WijCK wordt ontwikkeld en gebouwd door Dura Vermeer. In de nieuwbouwwijk pal naast metrostation Pijnacker-Zuid komen circa 330 koop- en huurwoningen, waarvan 80 procent in het sociale en betaalbare segment. De woningen zijn verdeeld over vier woonblokken. Van groot tot klein, voor jong tot oud, singles, stellen en families. Comfortabel en energiezuinig. De openbare ruimte en binnentuinen worden duurzaam en klimaatadaptief ingericht, met voldoende ruimte voor ontmoeten.

Deze ontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Provincie en Rijk: de subsidieregeling ‘Knelpuntenpot sociale huur en middenhuur’ van de Provincie Zuid-Holland en de ‘Woningbouwimpuls’ van het Rijk.

De Goede Woning heeft 36 sociale huurwoningen in WijCK aangekocht en Bouwinvest 98 woningen. In de volgende fasen van het plan komen er in WijCK nog 96 sociale woningen bij.

Het kunstwerk de WijCK-mus is door kunstenaar Frankey bedacht als variant op de Huismus. Omdat WijCK een wijk wordt waar mens en dier zich thuis voelen. Met veel groen en ruimte om elkaar te ontmoeten. De mus ontvangt je daarom met open vleugels en een koffiemok. Het kunstwerk is tijdelijk te bewonderen naast het metrostation Pijnacker Zuid, maar krijgt een vaste plek op het centrale plein van WijCK als de woonwijk klaar is, naar verwachting in 2026/2027.

Kijk voor meer informatie op: Wijck - De Goede Woning (dgw.nl)